YEMEKHANE REZERVASYON SİSTEMİ

03 Mart 2024 Pazar

Rezervasyon sistemi nedir ve neden uygulanmaktadır?
Yemekhanelerimizde israfı önlemek, kaliteyi artırmak ve bazı mağduriyetleri önleyebilmek için 2024 yılı itibariyle rezervasyon sistemine geçilmiştir. Öğrenci istediği günler için REBİS üzerinden rezervasyon yaptırabilmektedir. REBİS üzerinden açılan yemek menüsünde REZERVASYON YAP butonuna basılarak, ilgili günden bir gün önce saat 13.00’e kadar rezervasyon yapılabilmektedir. Aynı şekilde, rezervasyon iptalleri de bir gün önce saat 13.00’e kadar gerçekleştirilebilmektedir. Rezervasyon saati sona erdiğinde sayılar firmaya bildirilmekte ve firma üretim hazırlıklarına başlamaktadır.
Rezervasyon sistemi sayesinde hazırlanacak yemek sayısı bilinebildiğinden talep eden her öğrenci yemek yiyebilmekte ve hiçbir öğrenci yemeksiz kalmamaktadır. Yine bu sistem sayesinde yüklenici firmanın az yemek getirmesi sebebiyle bazı öğrencilerin yemeksiz kalmasının önüne geçileceği gibi fazla yemek getirilmesi ve öğrencilerin gelmemesi durumunda ortaya çıkan ciddi anlamda israfın da önüne geçilmiş olmaktadır. Ayrıca ne kadar yemek hazırlanacağı konusunda bir belirsizlik olmayacağından yemek firması ve herkes için kaliteye odaklanmak daha kolay olacaktır.

- Öğrenci neden rezervasyon yaptırmalıdır?
Öğrenci rezervasyon yaptırdığında, talep edilen öğün sayısı firmaya bildirilmekte, yüklenici firma da teknik şartnamede belirtilen şartlara uygun olarak yemek çıkarmaktadır. Bu durum, yemeğin ve hizmetin kalitesini artırmaktadır. Bu sayede öğrenci Üniversitemize maliyeti 108,00.-TL olan kaliteli yemeği 15,00.-TL karşılığında yiyebilmektedir.

- Öğrenci rezervasyon yapmadığı takdirde yemek yiyebilir mi?
Öğrenci rezervasyon yapmadığı günlerde eğer yemek kalmışsa rezervasyonsuz saatlerde 20,00.-TL’ye hizmetten faydalanma hakkına sahiptir. Ancak, rezervasyonsuz yemek sayısı, rezervasyonu olup da gelmeyen kişi sayısı veya bir miktar fazla olacağından rezervasyonsuz yemek garanti edilememektedir.

-Yemek, en az kaç kişilik rezervasyon sayısına göre çıkarılmaktadır?
Rezervasyon sayısı 25 ve üzerine çıkan birimlerde yemek hizmeti sunulmaktadır. 25 kişiye ulaşmayan mekânlarda yapılan rezervasyonlar iptal edilmekte olup katkı payı öğrencinin hesabına iade edilmektedir. Buna ilişkin bilgilendirme için ayrıca e-posta gönderilmektedir.

- Bir yemeğin toplam maliyeti nedir ve Öğrenciye ne kadarı yansıtılmaktadır?
Yemek bedeli toplam 108,00.-TL olup öğrenciye yansıtılan miktar sadece 15,00.- TL’dir, kalan miktar Üniversitemiz tarafından karşılanmaktadır.

- Öğrenci rezervasyon yaptırdığı yemeği yemezse ne olur, bir arkadaşına hediye edebilir mi?
Rezervasyon yapılıp yenilmezse, yemek bedeli olan 108,00.-TL ilgiliden kesilir ve iade edilmez.
Ancak öğrenci rezervasyon yaptırdığı yemeğin  iptal etme saati (13:00) dolduktan sonra yapmış olduğu yemek rezervasyonunu yemek saati bitimine kadar öğrenci arkadaşına sistem üzerinden hediye edebilir. Rezervasyon hakkını hediye eden kullanıcıya kesilen bakiye iade edilmez.
Rezervasyonu devir alan öğrenci devir aldığı yemek  rezervasyonuna gelmediğinde kalan bakiye yemek bedeli olan 108.00 Tl ye tamamlanarak  rezervasyonu devir aian ilgiliden kesilir.

YEMEK SAATLERİ VE ÜCRET TABLOSU

REZERVASYON OLUŞTURMA
Rezervasyon yapmak için tıklayınız

REZERVASYONUMU NASIL İPTAL EDEBİLİRİM

YAPTIĞIM REZERVASYONLARI NASIL GÖREBİLİRİM

1 ADIM

2.ADIM

3.ADIM

YAPTIĞIM REZERVASYONU ARKADAŞIMA NASIL GÖNDEREBİLİRİM
* Gün içerisinde personel ve öğrencilerimiz saat 13.00 a  kadar o gün için yapmış olduğu rezervasyonu istediği arkadaşına devredebilir.Devretme işlemi yemek rezervasyonu ekranından o güne ait menünün altında "Rezervasyon Başkasına Devret" seçeneğine tıklayıp devredeceği kullanıcının TC kimlik numarasını girerek devretme talebi gönderebilir. Devretme talebi rezervasyonun devredileceği personel veya öğrenci  tarafından o güne ait menünün alt kısmında bulunan "Rezervasyon Kabul Et" veya "Rezervasyon Reddet" seçenekleri üzerinden seçim  yapılarak işlem gerçekleşir.
Rezervasyonu devir alan personel veya öğrencilerimz devir aldığı rezervasyona gelmediğinde gün sonunda yemek bedeli olan 108.00 TL bakiyelerinden düşürülür. Bakiyeleri olmadığı durumda sistem otomatik olarak eksi bakiyeye dşürecektir. Aşağıdaki işlem adımlarını tamamlayarak rezervasyonunuzu arkadaşınıza devredebilirsiniz.
1.ADIM

2.ADIM